nieprzepis
Iwona C.
+
1
pysznych
ocen
Czas 30 minut Składniki: - 750 g małych ziemniaków, można użyć dużych i pokroić je na mniejsze kawałki - 6 małych jajek - 6 - 7 niewielkich ogórków gruntowych - 2 garście rukoli - 2 kwiaty nagietka lekarskiego - sól, pieprz - 4 - 5 łyżek oleju rzepakowego z dodatkiem oleju z Pestkami dyni Fithia Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Przecedzić i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Rukolę i kwiaty nagietka umyć i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Ogórki obrać, pokroić w średniej grubości plasterki. Ziemniaki, ogórki, rukolę przełożyć do miski, dodać posiekaną pietruszkę i płatki nagietka, doprawić solą i pieprzem. Dodać olej i jajka, delikatnie wymieszać.