nieprzepis
Krystyna N.
+
1
pysznych
ocen
FITHEALNE RÓŻE Pyszne, ekspresowe i efektowne świąteczne róże - pokryte puszystą warstwą cukru pudru, który udaje świeżutki śnieg. Aby wykonać, potrzebujemy - jedno dorodne, czerwone jabłko - cukier puder - opakowanie ciasta francuskiego - marmoladę brzoskwiniową - Fithię z olejem lnianym Ciasto rozwałkowujemy cieniutko i kroimy na wąskie, długie paski. Skrojone wcześniej na półplastry jabłko, podgrzane przez minutę w mikrofalówce, układamy na zakładkę wzdłuż paska. Zamykamy pasek, przykrywając plasterki ciasta. Smarujemy silikonowym pędzelkiem Fithią - aby ciasto ładnie się skleiło i było przyjemnie miękkie. Zwijamy w rulonik, wkładamy do papilotek lub foremki na muffiny. Zapiekamy w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu obsypujemy obficie "Śniegiem" czyli pudrem i podajemy jeszcze ciepłe. Rozpływają się w ustach, są idealne gdy bez zapowiedzi wpada rodzinka na kawę i ciacho. No i nie więdną, a smakują - róże Fithealne. Wszyscy je uwielbiamy.