nieprzepis
Joanna K.
+
1
pysznych
ocen
Ciasteczka Reniferki w mniej niż 30 minut! Z dodatkiem Fithii z olejem z pestek dyni smakują rewelacyjnie, a wyglądają tak uroczo, że dzieciom aż się buzie świecą jak je widzą. Zagniatamy kruche ciastka z podanych proporcji: 200 g mąki, 100 g zimnej Fithii z olejem z pestek dyni, 40 g cukru pudru, 1 jajko. Ciasto wkładamy na chwilkę do lodówki. Piec je przez 12 minut w temp. 190 stopni, do ich zarumienienia. Przygotowujemy lukier: 4 łyżki cukru pudru mieszamy z kilkoma kroplami wody, tak aby wyszedł gęsty lukier. Na środek upieczonego ciastka robimy kropeczkę z białego lukru, nakładamy na nią czerwoną drażetkę, M&Ms`a itp. Do lukru dajemy 1 łyżeczkę kakao, mieszamy. Przekładamy do foliowego woreczka, reklamówki lukier kakaowy, rysujemy oczka i rogi renifera. Gotowe!