nieprzepis
Monika L.
+
0
pysznych
ocen
Muffiny kokosowe na oleju rzepakowym z dodatkiem oleju Z PESTEK DYNI Słodkie, kokosowe, z zewnątrz chrupiące, a w środku miękkie, delikatne. Kolor i smak muf finek został podkreślony przez olej Fithia jaki został użyty do ich przygotowania. Smakiem przypominają kokosanki ? Składniki: 3 jaka, 8 łyżek cukru białego, 50 ml Oleju Fithia, 100 g wiórek kokosowych, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 80 g mąki pszennej, ponadto: cukier do posypania. Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy 165°C. Jajka z cukrem miksujemy na kogel mogel. Cały czas miksując wlewamy olej, wsypujemy wiórka, oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na najwyższych obrotach ok. 2 min. Przygotowaną masę wypełniamy papierowe foremki do muffinek (ok. 13 szt.) lub sylikonowych. Wierzch obsypujemy cukrem. Babeczki wkładamy do piekarnika i pieczemy maksymalnie 20 min. Smacznego :)