nieprzepis
Marianna K.
+
17
pysznych
ocen
Ho ho ho... Skoro grudzień i święta, to aromatyczne, intensywne, czekoladowe brownie: dodające pozytywnej energii, by w szalonym przedświątecznym okresie hasać niczym obecne na nim renifery. Składniki (tylko 4): - 3 jajka - 3 tabliczki gorzej czekolady - cukier puder do dekoracji - Fithia z olejem lnianym - 1/3 szklanki - 100g mąki Mąkę, jajka oraz roztopioną wcześniej czekoladę mieszamy mikserem przez 3 minutki. Mieszając, powoli wlewamy cienką strużką olej Fithia - sprawi, że ciasto będzie wilgotne i mięciutkie. Gdy składniki się połączą, wylewamy je do okrągłej foremki do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, gdzie piecze się przez kwadrans. Po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem według uznania: u mnie cukier magicznie zamienił się w śnieg, otulający choinkę oraz renifery, które spieszą się już by wraz z Mikołajem wyruszyć w prezentową podróż. Gotowe: wesołych świąt!